VR lanseerasi uuden lipputyypin – mahdollistaa rajattoman matkustamisen

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Koronatilanteen odotetaan lisäävän tänä kesänä kotimaan sisällä tapahtuvaa matkailua. Nyt VR on tuomassa myyntiin uuden lipputyypin, jonka ansiosta spontaanikin matkustaminen Suomen sisällä onnistuu rajattomasti niin kauko- kuin lähijunillakin.

VR:n uusi lomalippu muistuttaa hieman Euroopan sisäisen matkustamisen mahdollistavaa Interrail-lippua. Valittavana on joko viisi, seitsemän tai yhdeksän vuorokautta kestävä lippu. Aikuisten peruslippujen hinnat ovat 119, 139 ja 159 euroa, ja opiskelioilla, eläkeläisillä, asevelvollisilla sekä lapsilla on mahdollisuus saada niistä normaalit alennukset.

– Olemme saaneet paljon toiveita lipusta, joka mahdollistaisi spontaanin matkustelun kotimaassa. Lomalippu vastaa tähän tarpeeseen. Lomalipun voi ostaa, vaikka ei edes tietäisi, minne aikoo matkustaa. Uskon, että lomalippu ei jää vain tämän kesän kokeiluksi, VR:n matkustajaliikenteen johtaja Topi Simola kuvailee tiedotteessa.

19. toukokuuta – 8. elokuuta myytävällä lipulla voi matkustaa kesäkuun alusta elokuun loppuun saakka. Lomalipulla tehtävät matkat täytyy varata VR Matkalla -sovelluksella.