Jäätävää! Suomen Blind Channel mukana Euroviisujen finaalissa – yleisöltä poikkeuksellinen reaktio

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen edustaja parhaillaan käynnissä olevissa Euroviisuissa on Blind Channel -yhtye, jonka Dark Side -kappale erottuu edukseen viisukarsintojen kappaleista. Tänään torstaina suomalaisyhtye rokkasi upeasti ja show oli taatusti energisin tämän toisen semifinaalin esityksistä. Loputa piinallisen jännittävien hetkien jälkeen saatiin tieto, että Suomi on upeasti finaalissa.

Tämän päivän semifinaalista Euroviisujen finaaliin selviävät Albania, Serbia, Bulgaria, Moldova, Portugali, Islanti, San Marino, Sveitsi, Kreikka ja Suomi. Suomen nimi paljastettiin siis viimeisenä, kun finalistit lueteltiin satunnaisessa järjestyksessä. Juuri ennen Suomen mainintaa Rotterdamin viisuhallin yleisömeressä nähtiin poikkeuksellinen reaktio, joka voi enteillä hyvä lauantain finaaliin. Yleisömeri nimittäin ryhtyi huutamaan yhteen ääneen Suomen nimeä niin, että se kuului kotikatsomoihin saakka.

Suomea pidettiin jo ennakkoon todennäköisenä finalistina. Blind Channelin semifinaalissa nähdyn esityksen myötä voidaan hyvällä syyllä todeta, ettei finaaliin pääseminen ollut ainakaan kappaleen energian puutteesta kiinni. Suomella on parhaillaan mahdollisuus tehdä jälleen viisuhistoriaa. Monilla on vielä muistissa Lordin viisusensaatio vuonna 2006, jolloin raskaalla rockilla saatiin viisuvoitto ja murskattiin samalla Euroviisujen piste-ennätys.