Viking Linella uusia kohteita – risteilyaluksella Hankoon tai Kotkaan

Matkailu · Terhi Piiroinen

Viking Line on aloittanut uusien kotimaisten laivareittien testaamisen. Ensi kesänä risteilyalukset ankkuroivat ainakin Turkuun, Hankoon ja Kotkaan. M/S Gabriellan risteilyt ajoitetaan samaan aikaan suosittujen tapahtumien kanssa.

Risteilyt lähtevät Helsingistä. Hankoon M/S Gabriella saapuu perinteisen Hangon Regatan ensimmäisenä kilpailupäivänä. Matkustajat kuljetetaan suoraan Hangon keskustaan, jossa heillä on aikaa viettää koko päivä. Heinäkuun lopussa M/S Gabriella ankkuroi Kotkan Kantasatamaan, joka on vain lyhyen kävelymatkan päästä kaupungin keskustasta. Samaan aikaan Kotkassa järjestetään Kotkan Meripäivät, ja koko kaupunki on täynnä elämää.

– On hienoa saapua suurella risteilyaluksella Kotkan satamakaupunkiin, jossa riittää nähtävää. Viking Linen matkustajat voivat kierrellä Sapokan meripuiston kauniissa maisemissa tai tutustua ohjatulla kävelykierroksella Kotkansaaren upeaan puistoreittiin. Meillä on vieraillut kansainvälisiä risteilyaluksia, mutta M/S Gabriella on ensimmäinen iso kotimainen risteilijä. Viking Linen laivan saapuminen satamaamme on meille suuri kunnia ja näinä poikkeuksellisina aikoina erityisen tervetullut piristys, kertoo HaminaKotka Satama Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Naski.

Aiemmin tänä vuonna Viking Line kertoi avaavansa kesäksi myyntiin risteilyjä myös Riikaan, Visbyhyn ja Turkuun. Kotka on Viking Linelle jo viides uusi matkakohde saman kesän aikana.