Kaapelitelevisioon tulee muutoksia – teräväpiirto ensimmäiseksi elokuussa

Digi · Terhi Piiroinen

Suomen kaapelitelevision kanavanumerot muuttuvat 31. elokuuta. Televisiokanavien teräväpiirtoversiot löytyvät jatkossa kanavaluettelon alusta eli kanavapaikoilta ykkösestä eteenpäin. Perinteisen tarkkuuden kanavat puolestaan siirtyvät alkamaan kanavanumerosta 21.

Mikään televisiokanava ei poistu valikoimasta, sillä ne vain vaihtavat keskenään paikkaa kanavalistauksessa. Televisiotekniikka on jatkuvasti kehittynyt ja kuvan laatu parantunut. HD- eli teräväpiirtolähetykset alkoivat kaapelitelevisioverkoissa jo toistakymmentä vuotta sitten.

Teräväpiirtokuva on perinteistä tarkkuutta huomattavasti parempi, ja valtaosalla kaapeli-tv-verkon katsojista on jo HD-vastaanotin. Muutoksen jälkeen ilmaiskatselussa olevien tv-kanavien teräväpiirtoversiot löytyvät televisiosta entistä helpommin.

Muutos koskee vain kaapelitelevisioverkon asiakkaita. Uudemmat laitteet löytävät muuttuneet kanavapaikat automaattisesti. Jos televisio ei kuitenkaan muutoksen jälkeen avattaessa hae muuttunutta kanavajärjestystä automaattisesti, tee laitteelle kanavahaku tai tehdasasetusten palautus.