Koira kuuli kaupungilta sireenin äänen – reaktiosta nettihitti

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Koirien ulvonta toimii yleensä viestinä niin koiran omistajille kuin muillekin lajitovereille. Yleensä se on kutsuhuuto muille ja koiran tapa viestiä siitä missä se on ja minne se haluaisi itselleen seuraa. Nyt videolla nähdään tilanne, jossa koira ulvoo sireenille.

Minnesotan Rochesterissa kuuluu videon kuvaajan mukaan usein sireenit, jotka varoittavat tulevista tornadoista. YouTube-videolla nähdään yksivuotias corgi Scout, joka kuuntelee sireenin ääntä ikkunan takaa ensimmäistä kertaa ja yhtyy siihen ulvomalla komeasti.

Koirat voivat ulvoa toisilleen kaivatessaan laumaa, mutta kotona tapahtuva ulvonta kertoo yleensä eroahdistuksesta ja kuuluu juuri silloin kun ihmiset eivät ole kotona. Scout ilmeisesti haluaa viestiä sireenille kuulleensa äänen ja olevansa sen tukena.