Pohjois-Koreassa kiellettiin lailla pillifarkut ja takatukka

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Pohjois-Koreassa on länsimaisesti ajateltuna hyvin pieni yksilönvapaus. Maan diktaattori Kim Jong-un käytännössä sanelee kaikki ehdot valtion ja sen kansalaisten toiminnalle. Nyt maassa ollaa huolestuneita ihmisten kiinnostuksesta länsimaalaiseen muotiin.

Maassa ilmestyvässä Rodong Sinmun -lehdessä on nyt kerrottu kapitalistisista hapatuksista ja niiden kieltämisestä. Maassa pyritään kitkemään kaikki vääränlaisen elämätyylin vaikutteet pois. Yhteensä 15 kampausta on saanut totaalisen kiellon.

Esimerkiksi värjätyt hiukset, siilitukka ja takamulletti ovat kiellettyjen kampaustyylien listalla. Kiellettyjä ovat myös logoilla varustetut t-paidat, pillifarkut ja kasvojen lävistykset, Insider uutisoi.