Uusi opas pienten lasten isille – auttaa masennusoireiden huomaamisessa ja hoitamisessa

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Suomeen on julkaistu ensimmäinen isille tarkoitettu opas pikkulapsikauteen liittyvien masennusoireiden hoitamisessa. Oppaassa ääneen pääsee tavalliset isät, aiheen parhaat asiantuntijat Suomessa sekä miesten hyvinvointiin panostavan yhteisö Miessakit ry:n työntekijät.

– Tämä vihkonen sisältää tietoa, joka helpottaa isäksi tulemiseen liittyvien muutosten kohtaamisessa, sekä näkökulmia keskusteluun isyydestä, masennusoireista, vanhemmuudesta ja parisuhteesta lasten ollessa pieniä. Oppaan avulla masennustyyppiseen oireiluun on helpompi löytää tilanteisiin sopivia sanoja sekä ratkaisumalleja.

– Masennustyyppinen oireilu on osa normaalia elämää ja sen varhainen tunnistaminen helpottaa suunnan muuttamista. Opas on suunnattu avuksi isyyden alkumetreillä miehille itselleen, heidän läheisille sekä isien kanssa työtä tekeville sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille.