Älä jumahda sohvalle – näillä vinkeillä hiki irtoaa ulkoliikunnassa

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Koronaviruspandemia on vaikuttanut arkirutiineihin rankalla otteella. Esimerkiksi sisäliikuntaharrastukset on saatettu perua kokonaan ja ihmiset ovat lopettaneet hyötyliikunnan työmatkoillaan. Sohvaperunan elämä ei kuitenkaan kannata, joten asiantuntijat ovat nyt koonneet vinkkejä ulkoliikuntaan.

– Lenkkeily tai voimaharjoittelu ei kaikkia kiinnosta, mutta itselleen sopivaa ulkoilumuotoa voi etsiä eri suunnilta. Saisiko esimerkiksi geokätköily, frisbeegolf tai valokuvaaminen sinut lähtemään ulkoilmaan? Harrastuksen parissa voi tulla huomaamatta kuljettua useitakin kilometrejä. Omaa liikuntamuotoa voi etsiä myös perinteisistä talvilajeista: jos luvassa on lunta, löytyisikö varaston perältä sukset, luistimet tai lumikengät? Myös pyöräily voi olla talvella mukavaa, jos pyörään vaihtaa nastarenkaat. Pulkkamäessäkin saa hien pintaan, hyvinvointivalmentaja Elias Huhtinen LähiTapiola Keski-Suomesta totesi.

Kävele aamuin illoin vartin pituinen lenkki ennen työpäivää ja sen jälkeen. Luonnossa käveleminen ja metsässä samoileminen tekevät erityisen hyvää kehon lisäksi myös mielelle. Jos haluaa, voi ulkoiluun yhdistää punnerruksia, pomppuja, loikkia ja kyykkyjä. Joillakin paikkakunnilla on ulkoliikuntapaikkoja ja -laitteita.