Google Maps uudistuu – pian käyttäjät voivat itse korjailla karttoja

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Google Maps -karttapalvelu on helpottanut monien ihmisten elämää, mutta virheetön sekään ei ole. Joidenkin alueiden kartat eivät päivity tarpeeksi ripeällä tahdilla, mikä puolestaan voi johtaa yllättäviin tilanteisiin ja viivästyksiin.

Nyt Google Maps on uudistumassa ja tarjoamassa käyttäjilleen mahdollisuuden uudistaa karttoja. Uuden ominaisuuden ansiosta kartoille on mahdollista lisätä puuttuvia teitä, siirrellä niitä, nimetä niitä uudelleen ja poistaa jo käytöstä poistettuja teitä. Karttojen muokkaamista verrataan suorien viivojen tekemiseen Microsoft Paint -kuvanmuokkausohjelmassa.

Kirkkoveneiden piirtäminen, vaaratilanteiden aiheuttaminen tai muu karttojen tahallinen vandalisointi eivät tule uudistuksen myötä onnistumaan, sillä Googlen mukaan kaikki muutokset tarkistetaan. Googlen karttapalveluun on tulossa myös lyhyiden arvostelujen jättämisen kuvien muodossa mahdollistava Photo Updates -ominaisuus. Uudistukset saapuvat Google Mapsiin lähikuukausien aikana yli 80 maassa.