Kaksivuotiaasta tytöstä tuli Mensan jäsen – älykkyysosamäärä 146

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Mensa-järjestön jäseniksi hyväksyytään ihmiset, jotka ovat saavuttaneet järjestön hyväksymässä älykkyystestissä paremman tuloksen kuin 98 väestöstä. Nyt Yhdysvaltojen Mensaan on toivotettu tervetulleeksi sen nuorin jäsen, vasta kaksivuotias Kashe.

Kashe Quest saavutti älykkyystestissä 146 pistettä. Hänen vanehmpiensa mukaan Kashe osaa jo kaksivuotiaana lukea täysiä lauseita, laskea sataan ja luetella kaikki Yhdysvaltojen 50 osavaltiota. Parhaillaan hän opettelee espanjaa ja opettelee alkuaineiden jaksollista järjestelmän symboleita.

Kashen vanhemmat kuvailevat tytärtään KKTV-uutissivustolle normaaliksi taaperoksi. He kertovat haluavansa lapsen voivan viettää lahjakkuudestaan huolimatta normaalia lapsuuden. He eivät halua painostaa Kashea liikaa, vaan antaa tyttären elää lapsuuttaan omin ehdoin.