Tall Ships Races peruttu – olisi tuonut Turkuun tuhat ulkomaalaista

Matkailu · Terhi Piiroinen

Suurten purjelaivojen Tall Ships Races -tapahtumaa ei järjestetä Turussa tänä kesänä. Suomen tämänhetkisten matkustusrajoitusten takia purjealusten saapuminen Turkuun miehistövaihtoineen ja tilaisuuksineen ei ole mahdollista. Turku on ilmoittanut haluavansa järjestää tapahtuman, kun se on seuraavan kerran Itämerellä mahdollista vuonna 2024.

Tapahtuma oli tarkoitus järjestää Turussa Aurajokivarressa 5.-8.7.2021. Varsinais-Suomessa on tällä hetkellä yleisötilaisuuksissa voimassa enintään 10 henkilön kokoontumisrajoitus sekä sisä- että ulkotiloissa. Aiempina vuosina Tall Ships Races on kerännyt päivittäin yli 100.000 vierailijaa jokirantaan. Myös Linnapuistoon 5.-6.7. suunniteltu Tall Ships Races Music Festival peruuntuu

– Mikäli Suomeen ja Turkuun tulisi Tall Ships Races 2021 tapahtumassa noin tuhat ulkomaan kansalaista lyhyellä aikataululla, asettaisi se erityisiä haasteita ja uhkia alueen terveysturvallisuudelle. Maahantulijat tulisivat tapahtumaan laajalti eri puolilta maailmaa ja valtaosa heistä olisi nuoria aikuisia, joita ei ole kattavasti vielä rokotettu, kertoi Turun kaupungin tartuntatautilääkäri Jutta Peltoniemen lausunnossaan.