Applen laitteissa vakavia haavoittuvuuksia: ”Päivitä heti”

Digi · Tim Isokivi

Teknologiajätti Applen tuotteiden käyttäjiä on kehotettu tarkistamaan, ovatko heidän laitteidensa päivitykset ajan tasalla. Applen tuotteissa on havaittu haavoittuvuuksia, jotka saattavat vaarantaa käyttäjien tietoturvan.

Kyberturvallisuuskeskuksen mukaan Apple on havainnut ja korjannut haavoittuvuuksia iOS, macOS, iPadOS -käyttöjärjestelmistä, Safari-selaimesta, älykelloista ja Applen TV -tuotteista. Niiden päivitykset on syytä ladata heti, jotta haavoittuvuudet korjaantuvat.

Osa haavoittuvuuksista koski Webkit-selainmoottoria. Sen avulla hakkereilla olisi ollut mahdollisuus hyökätä käyttäjien laitteisiin etänä. Forbes-lehden mukaan hakkerit eivät kuitenkaan vaikuta ehtineen käyttää hyväksi tuoreissa päivityksissä korjattuja tietoturvaongelmia.