Poliisi varoittaa vanhempia: Kovaäänisen mopon tulisi soittaa hälytyskelloja

Autot Lifestyle · Terhi Piiroinen

Mopovalvontaa on suoritettu ympäri Suomea. Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen ylikonstaapeli Jan-Erik Huurneen mukaan ajoneuvokalustosta löytyi erinomaisessa kunnossa olevia laillisia mopoja. Kehuja ei kuitenkaan riitä kaikille.

– Valitettavasti suuri osa mopoista oli edelleen kovaäänisiä. Mukaan mahtui myös valottomia ja jarruttomia mopoja sekä kevytmoottoripyöriä, Huurne kertoo.

Poliisi havaitsee itse ja saa myös tasaisesti valvontapyyntöjä häiritsevästä ajotavasta taajamissa asutusten lähellä. Aiheen tiimoilta keskusteltiin valvonnan aikana tavattujen nuorten kanssa, ja Huurne toivoo, että asia nousisi esiin myös kodeissa.

– Lisäksi huoltajien pitää aidosti kiinnostua lasten ajokeista. Jos ajokki pitää kovaa meteliä, on valoton, jarrut ei toimi, kilpeä ei ole ja yleiskunto on muutenkin epäsiisti, hälytyskellojen pitää soida, Huurne vaatii.

Espoossa perjantaina 21. toukokuuta suoritetussa kaksipyöräisten valvonnassa kirjoitettiin sakkoja yhteensä 15 kuljettajalle. Liikennevirhemaksun sai kaksitoista henkilöä. Valvontailmoituksia tehtiin seitsemäntoista, ja ajokieltoa sai viisi kuljettajaa. Mopovalvonnan yhteydessä määrättiin lisäksi neljälle autoilijalle ajokiellot vakavasta piittaamattomuudesta ja yhdelle rattijuopumuksesta. Yksi nuorista yritti ajaa poliisia karkuun, mutta hänet saatiin nopeasti kiinni.