Portobello on herkkusienten kuningas – käytä hampurilaispihvin tapaan

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Portobellot ovat jättisuuriksi kasvaneita herkkusieniä. Suuren kokonsa ansiosta ne sopivat kesäruokien käteviksi ruoka-aineiksi muun muassa hampurilaisen väliin pihvin tavoin.

Suomalainen Champ-herkkusienikasvattaja on nyt aloittanut yhteistyön tulisia maustekastikkeita valmistavan Poppamiehen kanssa. Tuloksena on syntynyt herkullisia reseptejä grillailuun, jossa yhtenä raaka-aineena on nimenomaan suomalaiset herkkusienet. Portobello on seuraavan reseptin kuningas.Portobelloburger
4 kpl Champ portobelloja1 dl tummaa balsamietikkaa2 valkosipulinkynttä2 rkl oliiviöljyä200 g cheddarjuustoa8 kpl pekoniviipaletta4 kpl briossisämpylää100 g paahdettua sipuliarucolaaPoppamiehen Roasted Garlic majoneesiaPoppamiehen hiidenhilloa

Ota sienistä kannat irti ja marinoi balsamietikan, hienonnetun valkosipulin ja oliiviöljyn kanssa. Paahda sieniä grillissä n.15 minuuttia välillä käännellen. Aseta juustoviipaleita sienien päälle ja grillaa kunnes juusto on vähän sulanut. Paahda pekonit ja lämmitä halkaistut briossisämpylät. Kokoa burger laittamalla Poppamiehen majoneesia briossipuolikkaan pohjalle ja sen päälle paahdettua sipulia, paahdettu portobello, rucolaa ja Poppamiehen hiidenhilloa. Aseta briossin kansi päälle ja nauti.