Tältä näyttää Häräntappoase-televisiosarja – rakastettu kirja päivitetään nykyaikaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Anna-Leena Härkösen Häräntappoase lukeutuu suomalaisiin klassikkokirjoihin, ja sen pohjalta tehtiin vuonna 1989 myös suosittu televisiosarja. Tänä kesänä tarina päivittyy 2020-luvulle Elisa Viaplayn uuden Häräntappoase-sarjan muodossa.

Häräntappoase kertoo 16-vuotiaasta Allusta, joka vastoin omia suunnitelmiaan kesätöihin Pohjanmaan Torvenkylään. Vaikka Allu suhtautuu Torvenkylään joutumiseen vastahakoisesti, odottaa nuorta ikimistoinen kesä hänen tutustuessaan Kerttuun ja muihin paikallisiin nuoriin. Uuden sarjan rooleissa nähdään muun muassa Carola Hakola, Rebekka Baer, Kari Väänänen ja Matti Ristinen.

Häräntappoase ilmestyy Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalvelun valikoimiin 20. kesäkuuta 2021. Esimakua sarjasta saadaan sen tuoreessa trailerissa. Petra Lumioksan ohjaaman Häräntappoaseen ovat käsikirjoittaneet HasBeen-sarjaa kirjoittanut Oskari Sipola ja Putousta kirjoittanut Oona Haapaniemi.