Suomalaiset älyroskikset levittäytyvät Euroopassa – suurtilaus Ranskaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalaisen Lehtovuori Oy:n Citysolar -älyroskiksia on nähty Suomen lisäksi muun muassa Ruotsissa ja Norjassa. Nyt aurinkoenergiaa hyödyntävät roska-astiat ovat levittäytymässä keski-eurooppaan. Ranskasta on jo tehty merkittävä älyrosksten tilaus.

Lehtovuori Oy:n Ylöjärvellä sijaitsevalta tehtaalta on tilattu Etelä-Ranskaan yli sata älyroskista. Lähes miljoonan euron arvoiseksi kuvaillun tilauksen kerrotaan tuovan Ylöjärvelle töitä useiden henkilötyövuosien edestä. Ranskan tilausta kuvaillaan Lehtovuori Oy:lle merkittäväksi läpimurroksi Keski-Euroopan markkinoilla.

Ylöjärvellä kehitetyn ja valmistettavan älyroskiksen yksi vahvuus oli tarjouskilpailussa sen täyttöasteen tarkka ja patentoitu mittaustekniikka, joka minimoi turhat tyhjennyshälytykset. Citysolar-älyroskiksiin kerrotaan mathuvan aurinkoenergian voimin yhtä paljon roskaa kuin 20 perinteiseen 60 litran katuroska-astiaan.