Kalastusreissulle Etelä-Savoon – uusi palvelu auttaa matkailijoita

Matkailu · Terhi Piiroinen

Suomalaiset ovat innostuneet kotimaan matkailusta ja eräilystä. Kalastuksen ja mökkeilyn nousukausi näkyy etenkin Etelä-Savossa, joka tunnetaan runsaista kalakannoistaan ja puhtaista vesialueistaan. Nyt kalastuslupatiedot on koottu yhteen palveluun.

Sivusto www.kalastusetelasavo.fi ohjaa kalastajat karttojen avulla tarvittavien lupien äärelle. Kalatalousalueiden nettisivuilta löytyy lisäksi vetouistelulupia laajemmille järvialueille ja osakaskuntien nettisivuilta löytyy lupatietoa eri kalastusmuodoille.

Uhanalaisten kalojen ja saimaannorpan suojelemiseksi Etelä-Savossa on kalastusrajoituksia enemmän kuin missään muualla Sisä-Suomessa. Jokaisen alueelle matkustavan tai siellä asuvan kalastajan onkin tutustuttava huolellisesti alueiden kalastusrajoituksiin. Etelä-Savossa on runsaat kalakannat ja jokaiselle kalastajalle löytyy rauhallinen kalapaikka.