Maailma kylässä -festivaali järjestetetään virtuaalisesti – ohjelmista starttaa lauantaina

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Festivaaleja ja tapahtuma on peruttu koronaviruspandemian vuoksi. Koko perheen ilmainen Maailma kylässä -festivaali käynnistyy virtuaalisena tänä lauantaina 29. toukokuuta verkossa maailmakylassa.fi. Tänä vuonna festivaalin teemana on tulevaisuus, jota tarkastellaan ohjelmassa monista näkökulmista ja eri puolilta maailmaa tulevien ihmisten äänellä.

Virtuaalisen sisällön mukana on artistiesiintymisiä. Suomen pop-musiikin suurimpiin tähtiin lukeutuva Sanni esiintyy sunnuntaina 30. toukokuuta kello 12:30 alkaen. Puheohjelmissa on mukana muun muassa presidentti Tarja Halonen ja Pirkka-Pekka Petelius.

Lauantaina palkitaan myös Vuoden maailmanparantaja 2021. Palkittava voi olla niin maailmanparannustyössä ansioitunut henkilö, kehitysyhteistyötä tekevä järjestö, ilmastonmuutosta vastustava liike kuin vastuullisuuteen panostava yritys, kunhan sen toiminta on ollut epäitsekästä ja aktiivisesti maailmaa parantavaa. Voittaja saa tuhat euroa.