Rokottamattomille myydään konserttilippuja 1 000 dollarilla

Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Keikkajärjestäjät eri puolilla maailmaa ovat pohtineet, voitaisiinko tapahtumiin osallistuvaa yleisöä velvoittaa esimerkiksi näyttämään todistus koronarokotteen saamisesta. Eräs Yhdysvaltojen Floridassa asuva keikkajärjestäjä on ottanut käyttöönsä toisenlaisen lähestymistavan yleisön ja yhtyeiden turvallisuuden takaamiseksi.

Leadfoot Productionsin Paul Williams järjestää Floridan St. Petersburgissa 26. kesäkuuta punk rock -konsertin, jossa esiintymässä on muun muassa Teenage Bottlerocket. Koronarokotuksen saaneille liput maksavat 18 dollaria, eli noin 15 euroa. Rokottamatta olevat sen sijaan joutuvat maksamaan lipusta 999 dollaria, eli yli 800 euroa.

– Yritämme vain järjestää keikan turvallisesti. Ihmisten pitäisi ottaa rokotus suojatakseen itseään, perheitään ja yhteisöjään, Paul Williams kuvailee WFTS-uutissivustolle.

Paul Williamsin epätavallisen hinnoittelupolitiikan taustalla on Floridan kuvernööri Ron DeSantisin taannoin allekirjoittama lakiuudistus. Lain mukaan osavaltiossa toimivat yritykset tai viranomaistahot eivät saa vaatia rokotepassin esittämistä tarjotakseen palveluitaan.