Kesä tulee! Säätila muuttuu ja helleraja voi ylittyä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hellettä lämpötilojensa puolesta hipovat päivät ovat jääneet tämän kevään ja kesän osalta toistaiseksi melko vähäisiksi, mutta nyt asiaan on tulossa muutos. Kesäkuun alkaessa tiedossa on koko maassa aurinkoisia ja mahdollisesti jopa hellerajan ylittäviä päiviä.

Maanantaina Suomen yli liikkuu sadealue, mutta tiistaista alkaen säät lämpenevät päivä päivältä korkeapaineen vahvistuessa. Keskiviikkona ja torstaina jopa helleraja saattaa rikkoutua paikallisesti. Suurimmat mahdollisuudet siihen ovat Forecan mukaan Lapissa, jota hellii lämmin ilmamassa.

Sää pysyy todennäköisesti lämpimänä loppuviikon eli valmistujaisviikonlopun ajan, joskin pienet sadekuurot ovt mahdollisia. Lämpötilojen odotetaan olevan muutaman asteen vuodenajan keskiarvojen yläpuolella, jopa heinäkuun puolivälin keskiarvojen tasolla. Lämmin korkeapainesää jatkuu näillä näkymin myös ensi viikolle.