Seksikultissa toiminut näyttelijä oikeuteen – jopa 20 vuoden vankilatuomio uhkana

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen New York Cityssa pääasiassa toiminut NXIVM-verkostomarkkinointiyhtiö osoittautui seksikultiksi. Yhteisö värväsi riveihinsä naisia, jotka odottivat saavuttavansa menestystä ja julkisuutta suhteiden avulla. Yksi naisia värvänneistä on Smallville-televisiosarjassakin nähty näyttelijätär Allison Mack.

Kultin johtaja Keith Raniere on tuomittu 120 vuoden vankeusrangaistukseen. Naisia alistettiin, painostettiin ja käytettiin hyväksi. Kultissa olleille naisille luvattiin upeita uramahdollisuuksia. Todellisuudessa heidät pakotettiin toimimaan seksiorjina Keith Ranierelle. Koko vyyhti nivoutui näennäistieteen väitteiden ympärille, ja hyväuskoiset naiset joutuivat nopeasti loukkuun.

Page Sixin mukaan naisia aktiivisesti värvännyt Allison Mack on odottanut kaksi vuotta tuomionsa julistamista. Hän astuu oikeuden eteen 30. kesäkuuta. Syyttäjä vaatii Mackille 20 vuoden pituista vankeusrangaistusta. Muutaman vuosikymmenen ajan toiminut seksikultti rahoitettiin sekä sen jäsenten orjatyön ja kurssimaksujen että kahden rikkaan viskitislaamon perijättären, Claire ja Sara Bronfmanin jättiomaisuuden turvin.