Varo tätä Whatsapp-huijausta! Kavereina esiintyvät huijarit yrittävät kaapata tilisi

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalaisia on varoiteltu kevään aikana levinneestä Whatsapp-huijauksesta, johon hairahtaminen voi johtaa tilin kaappaukseen. Huijaus on erityisen viekas, sillä siinä rikollisten viestit saattavat näyttää saapuvan tutuilta yhteystiedoilta.

Viestissä sen lähettäjän väitetään lähettäneen vastaanottajalle vahingossa kuusinumeroisen vahvistuskoodin. Häntä pyydetään siirtämään se hänelle. Näin ei tule tehdä, sillä todellisuudessa hyökkääjä on tilannut vahvistuskoodin kohteensa puhelimeen ja yrittää saada sitä kaapatakseen tilin.

– Hei anteeksi, lähetin sinulle tekstiviestinä 6-numeroisen koodin erehdyksellä. Voinko siirtää sen minulle? Se on kiireellistä, saatetaan huijausviestissä väittää.

Mikäli huijausviestin saa Whatsappissa tutulta yhteystiedolta, tarkoittaa se sitä että hänen tilinsä on jo kaapattu huijareiden toimesta. Koodia ei siis tule lähettää eikä viestiin reagoida. Tilin kaappaamiselta nyt leviävässä ja monissa muissakin huijauksissa voi välttyä esimerkiksi ottamalla käyttöön kaksivaiheisen tunnistuksen.

 

Kyberturvallisuuskeskus