Vihdoinkin! Finnkino avaa loput teatterinsa myös pääkaupunkiseudulla

Elokuvat Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Elokuvateatterit olivat pitkään suljettuina koronatilanteen vuoksi. Viime viikkojen aikana teattereita on jälleen avattu eri puollilla Suomea, mutta esimerkiksi pääkaupunkiseudun elokuvien ystävät ovat joutuneet toistaiseksi nuolemaan näppejään. Nyt asiaan on tulossa muutos.

Finnkino on ilmoittanut avaavansa pääkaupunkiseudun, Turun ja Lahden elokuvateatterinsa viranomaisten ohjeita noudattaen 11. kesäkuuta alkaen. Tuolloin ovensa avaavat Helsingin Tennispalatsi ja Itis, Espoon Omena, Vantaan Flamingo, Turun Kinopalatsi ja Lahden Kuvapalatsi. Elokuvanäytösten sallittu kapasiteetti on tosin edelleen vain 10 henkilöä näytöstä kohden, ja saleissa tulee noudattaa turvavälejä.

Avausviikonloppuna teattereissa tullaan esittämään klassikoksi jo kohonnutta Taru sormusten herrasta -trilogiaa sekä ensi-iltaelokuvia, kuten Hiljainen paikka Osa 2, Kirottu 3: Paholaisen vallassa ja Petteri kaniini – Kani karkuteillä. Tiedossa on myös myöhemmin ensi-iltansa saavien Spiral: From the Legacy of Saw ja Chaos Walking -elokuvien ennakkonäytöksiä.

Kaikkien Finnkinon sarjalippujen voimassaoloa on jatkettu automaattisesti kolmella kuukaudella. Ovensa avaavat 11. kesäkuuta myös Tampereen Cine Atlas, 18. kesäkuuta Helsingin Kinopalatsi ja Espoon Sello, sekä 30. kesäkuuta Helsingin Maxim.