Kaupunki houkuttelee etätyöntekijöitä – tarjoaa muuttajille ison rahapalkkion

Koti & Asuminen Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Moniin syrjäseuduilla sijaitseviin kyliin ja kaupunkeihin on viime vuosina yritetty houkutella asukkaita myymällä kiinteistöjä pilkkahintaan ja jopa tarjoamalla heille rahaa muuttamisesta. Nyt eräässä Yhdysvaltojen Mississippissä sijaitsevassa kaupungissa on otettu käyttöön samanlainen taktiikka.

Mississippin Natcheziin yritetään houkutella uusia asukkaita rahakkaalla tavalla. Etätyötä tekeville muuttajille tarjotaan muuttokulujen maksamista 2 500 dollarin edestä ja 300 dollarin kuukausittaista stipendiä vuoden ajan. Ehtona on, että he ostavat vähintään 150 000 dollarin hintaisen talon.

Natchezia kuvaillaan CNN-uutissivuston mukaan ystävällisten ihmisten asuttamaksi kaupungissa, jonka asukkaat pääselvät nauttimaan Mississippi-joesta ja kauunista auringonlaskuista. 6 000 dollarin muuttoraha tarjotaan 30 Natcheziin muuttavalle. Kaupungin tulee olla heidän vakituinen asuinpaikkansa, ja heidän täytyy olla etätöissä.