Suomelle MM-hopeaa – Kanada vei voiton jatkoerässä

Urheilu Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen Leijonat suuntasivat MM-turnaukseen ristiriitaisissa tunnelmissa, sillä jälleen kerran asiantuntijat kritisoivat joukkuetta nuoreksi ja kokemattomaksi. Taas kerran Leijonat osoittivat kriitikoiden olleen väärässä. Suomi selviytyi nimittäin upeasti finaaliin taistelemaan Kanadaa vastaan maailmanmestaruudesta.

Suomi nousi heti ottelun alussa 1-0 johtoon Ruohomaan maalilla, mutta toisessa erässä Kanada nousi tasoihin. Tämän jälkeen Kanada teki myös toisen maalin, joka kuitenkin hylättiin videotarkistuksen jälkeen paitsion vuoksi. Kolmannessa erässä Lindbohm iski Suomen 2-1 johtoon.

Yhden maaliin kaula ei kuitenkaan kestänyt pitkään Suomen otettua rangaistuksen ja Kanadan iskettyä saman tien lukemat tasoihin. Varomattomasti otettu rangaistus tuli siis kalliiksi. Varsinainen peliaika loppui lukemin 2-2, joten ottelu eteni jatkoerään, jossa pelattiin sääntöuudistuksen jälkeen kolme kolmea vastaan.

Lopulta Kanada vei tänään voiton saadessaan jatkoerässä 2-3 maalin. Ennen sitä tuomarit jättivät viheltämättä Kanadalle kaksi selvää jäähyä. Suomen sadantuhannen kisakatsomot hiljenivät samalla hetkellä kun kiekko päätyi Suomen maaliin. Suomi ja Kanada kohtasivat viimeksi MM-finaalissa kaksi vuotta sitten, kun Suomi voitti ottelun ja jääkiekon maailmanmestaruuden.