Someraivo repesi Harryn ja Meghanin lapsen nimestä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme eilen miten Prinssi Harry ja Meghan Markle saivat toisen lapsensa, kun perheeseen syntyi Yhdysvaltojen Santa Barbarassa tytär. Pariskunnan tiedottaja ilmoitti, että lapsen nimeksi on tulossa Lilibet ”Lili” Diana Mountbatten-Windsor.

Lapsen ensimmäinen nimi viittaa pienokaisen isoisoäitinsä ja toinen nimi isoäitiin. Pian nimen julkistuksen jälkeen sosiaalisessa mediassa alkoi kuohuja. Lilibet-etunimeä kritisoidaan huonoksi valinnaksi sen ollessa kuningattaren lempinimi, jota on käytetty lähinnä perhepiirissä. Siksi nimivalintaa pidetään epäkunnioittavana.

Kritiikki liittyy siihen, että Harry ja Meghan ovat viime aikoina ottaneet pesäeroa brittihoviin ja jopa kritisoineet kuningasperhettä julkisesti. Lilibet-nimen valinta on kriitikoiden mielestä pyrkimys lähentyä uudelleen kuningasperheen kanssa. Osa palautteesta on kuitenkin positiivista, sillä monien mielestä kuningattaren lempinimen valinta lapselle kunnioittaa perinteitä.