Playstation 5 saatetaan suunnitella uusiksi – Sony haluaa saada ongelmat korjatuksi

Digi Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Loppuvuodesta markkinoille saapunut Playstation 5 -konsoli on kärsinyt mittavista toimitusongelmista. Niiden vuoksi kaikki halukkaat eivät ole edelleenkään saaneet omaa konsoliaan. Toimitusongelmien syynä on erityisesti kansainvälinen sirupula.

Nyt Playstation 5 -konsolin on jopa vihjattu palaavan suunnittelupöydälle, jotta Sony voisi vastata paremmin laitteiden kysyntään. Kansainvälisen puolijohdepulan vuoksi konsolin prosessori saatetaan vaihtaa. Taiwanilaisen Digitimes-lehden mukaan Sonyn tavoitteena olisi käyttää konsolissa jatkossa AMD-yhtiön osittain kustomoitua kuuden nanometrin suoritinsirua.

Sony on vahvistanut harkitsevansa vakavasti konsolin uudelleensuunnittelua toimitusongelmien selättämiseksi. Yhtiö ei kuitenkaan ole paljastanut tarkemmin, kuinka konsoli tulisi mahdollisesti muuttumaan. Uuden Playstation-mallin ulkomuodon ja koon odotetaan kuitenkin säilyvän samanlaisina kuin alkuperäisessä mallissa.