Ilmakuvassa ihastuttava näky: Kiinan halki vaeltava norsulauma päiväunilla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Joukko aasiannorsuja on vaeltanut viimeisten 15 kuukauden ajan Kiinan halki pohjoista kohti. Pitkä vaellus keskeytyi taannoin elefanttien vetäydyttyä ansaituille päiväunille.

Koska nukkuvia norsuja ei haluttu herättää, päätti läheisen Kunmingin kaupungin palokunta lähestyä niitä dronen avulla. Ilmassa leijunut laite ikuisti eläinten nokkaunet viraalina sittemmin levinneeksi ja ihastusta herättäneeksi videoksi.

Palokunta ei suinkaan tarkkaillut norsuja ainoastaan kuvatakseen söpöjä eläinvideoita. Tarkoituksena oli seurata norsujen matkaa, jotta eläinten reitti voitaisiin turvata ja niille voidaan jättää ruokaa. Inside Edition -sivuston mukaan tähän mennessä yli 480 kilometrin matkan vaeltaneiden norsujen matkan tarkoitus ja päämäärä eivät ole toistaiseksi tiedossa.