Ryöstön luultiin päätyneen Google Mapsiin – kyseessä olikin jotain aivan muuta

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Google Mapsin Street View -katunäkymään päätyy toisinaan erikoisiakin yksityiskohtia. Viime aikoina Iso-Britannian Darlingtonin katunäkymiä selailleet ovat saattaneet törmätä rajun näköiseen tilanteeseen. Paikallisella kadulla näytti nimittäin olevan käynnissä ryöstö.

Street View -palvelun kuvissa nähdään pakettiauton takana kädet pystyssä seisova mies ja toinen mies, joka osoittelee häntä aseelta näyttävällä esineellä. Googlen auto ei kuitenkaan todellisuudessa päätynyt ikuistamaan ryöstöä. Kyseessä oli paikallisten Darren Honymanin ja Dave Hutchinsonin pila, joka onnistui heidän ollessa oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Kaksikko oli The Sun -lehden mukaan päättänyt esittää ryöstötilannetta nähdessään Googlen auton lähestyvän heitä. Darrenin käsissään pitelemä ase on todellisuudessa liimapyssy kyseisellä hetkellä käden ulottuvilla ollut liimapyssy. Digiajan käytännön pilasta tuli lopulta viraalihitti Googlen Street View -palvelussa otettujen kuvankaappausten levittyä Facebookissa.