Kim Jong-un paljasti inhoavansa koreapoppia: ”Kuin pahantahtoinen syöpä”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Eteläkorealainen popmusiikki, k-pop on noussut viime vuosien saatossa suosioon ympäri maailmaa. BTS- ja Blackpink-yhtyeiden kaltaisille kokoonpanoille löytyy faneja myös Suomesta. Pohjois-Korean diktaattori Kim Jong-un ei kuitenkaan vaikuta olevan innoissaan lajityypistä.

Kim Jong-un on New York Times -lehden mukaan arvostellut k-pop -musiikkia ja Etelä-Korean populaarikulttuuria yleisesti kovin sanankääntein. Hänen mukaansa musiikkityyli on kuin pahantahtoinen syöpä, joka saattaisi saada Pohjois-Korean murenemaan kostuneen muurin tavoin. Hän kertoi sen korruptoivan maansa nuorison pukeutumis- ja hiustyylejä sekä puhe- ja käyttäytymistapoja.

Etelä-Korealaista kulttuuria, kuten juurikin k-pop -musiikkia päätyy Pohjois-Koreaan maan sensuurista huolimatta salakuljettajien avulla. Kim Jong-unin mielipide naapurimaan popmusiikkia kohtaan vaikuttaa muuttuneen muutaman vuoden aikana. Vielä vuonna 2018 hänen kerrottiin olleen syvästi liikuttunut maan pääkaupungissa Pjongjangissa järjestetyssä konsertissa, jossa esiintymässä oli muun muassa Etelä-Korealainen tyttöbändi Red Velvet.