Pakettiautomaatteja ilmestyy pian myös ulos – Suomen ensimmäiset jo kesän aikana

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Verkkokaupoissa asioimisen kasvaessa Postin pakettiautomaateista alkaa olla jo pulaa. Nyt ratkaisuksi ongelmaan ollaan tarjoamassa uusia pakettilokeroita, jotka sijaitsevat sisätilojen sijaan ulkona. Ne on tarkoitus sijoittaa kauppojen yhteyteen ja suosittujen asiointireittien varsille.

Akkukäyttöiset ulkoilmapakettiautomaatit on Postin mukaan kehitelty kestämään Suomen sääolosuhteita. Ulkoautomaatteja on muun muassa testattu kuukausien ajan ulkona talvella ja kylmälaboratorioissa. Lopputulosta kuvaillaan kotimaiseksi ja teknologisesti edistykselliseksi pakettiautomatiksi.

Ensimmäiset ulos pystytettävät pakettiautomaatit otetaan käyttöön kesän aikana Vantaalla. Postin kerrotaan tarvitsevan lähivuosina verkkokaupan yleistymisen myötä yli 200 000 automaattiluukkua. Tällä hetkellä käytössä on 2 200 automaattia, joissa on yhteensä yli 130 000 lokeroa.