Rattijuoppo rysäytti pellolle Hämeenlinnassa – odotteli poliiseja viinapullo kädessä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Hämeen plliisi kertoo, että huumekuskit ja rattijuopot ovat jälleen työllistäneet poliisipartioita kuluneen viikonlopun aikana. Yksi antisankareista otettiin poliisin suojiin jo perjantaina aamupäivällä. Hän oli ajanut autonsa pellolle Vanhalla Härkätiellä.

Hätäkeskukseen tehdyn ilmoituksen mukaan henkilöauto oli suistunut tieltä. Partion päästessä tapahtumapaikalle henkilöauton kuljettajanpaikalla istui 45-vuotias mies viinapullo kädessään. Poliisin keräämien havaintojen mukaan henkilöauto oli tullut Hämeenlinnan suunnasta kohti Renkoa ja se oli suistunut oikealle kaartuvan mutkan jälkeen vastaantulijoiden kaistan yli pellolle. Auto oli kulkenut pellolla noin 50 metrin matkan upoten lopulta lumihankeen.

Kuljettaja puhalsi seulonta alkometriin 1,37 mg/l tuloksen, mikä vastaa noin 3,1 promillen känniä. Hänet vietiin sairaalaan tarkkailuun ja samalla otettiin verikoe verenalkoholipitoisuuden määrittämiseksi. Miehen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.