Kojelautakamera ikuisti hämmästyttävän näyn – nyt oli rekalla pituutta

Autot · Tim Isokivi

Australian teillä liikkuvat saattavat päätyä todistamaan yllättävää näkyä. Erämaata halkovilla teillä kulkee toisinaan ajoneuvoyhdistelmiä, jotka muistuttavat pituutensa puolesta ennemminkin junia kuin perinteisiä rekkoja.

Youtubessa julkaistulla videolla kojelautakamera on ikuistanut Australiassa huikean näyn. Henkilöauton kuljettaja ohittaa ajoneuvoyhdistelmän, joka tuntuu vain jatkuvan ja jatkuvan. Kuljettaja oli selkeästi niin vaikuttunut näkemästään, että hän päätti pysäyttää autonsa tien laidalle nähdäkseen ajoneuvoyhdistelmän myöhemmin uudelleen.

Videolla nähtäviä ajoneuvoyhdistelmiä kutsutaan maantiejuniksi, ja niitä käytetään Australian lisäksi Yhdysvalloissa sekä Kanadassa. Maantiejunia käytetään pääsääntöisesti vain tasaisilla ja liikenteeltä vähäisillä alueilla. Australialaisvideo julkaistiin alun perin jo vuonna 2016, mutta sen jakajan mukaan Youtuben algoritmi oli päättänyt hiljattain nostaa sen uudelleen esille.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.