Hellekupoli palaa! Loppuviikoksi ennustetaan jopa 30 asteen hellettä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Säät viilenivät hieman viime viikonloppuna, mutta lämpimistä säistä päästään näillä näkymin nauttimaan jälleen pian. Viikonloppuna lämpötilat voivat eri puolilla Suomea ylittää jopa hellelukemat.

Vielä alkuviikosta säät voivat olla sateisia ja lämpötilat alle 20 asteen paikkeilla. Viikonloppua lähestyessä ilma kuitenkin lämpenee jälleen, ja Ilmatieteen laitoksen mukaan esimerkiksi Vantaalla, Lahdessa, Jyväskylässä ja Kuopiossa alkaa perjantaina ainakin ensi viikon tiistaille jatkuva helleputki. Lämpötilat voivat kohota jopa 30 asteeseen.

Kesäkuun loppupuoliskosta on ennustettu Suomessa keskimääräistä lämpimämpää. Vaikka juhannuksen tarkkoja sääolosuhteita on vielä haastavaa ennustaa, näyttävät merkit ainakin tässä viaheessa lupaavilta. Forecan tuoreen ennusteen mukaan keskilämpötila saattaa olla juhannusviikollakin 1-3 astetta keskiarvon yläpuolella.