Finnkino kielsi omien karkkien syömisen – leffaeväät täytyy ostaa paikan päältä

Elokuvat Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Elokuvateatteriketju Finnkino on kevään mittaan avannut toimipisteitään eri puolilla Suomea. Kesästä alkaen elokuvissa käyntiin on kuitenkin tulossa Finnkinon teattereissa monia koskettava muutos. Omia eväitä ei saa enää syödä näytöksissä.

Finnkinon sivuille ilmestyneen uuden ohjeistuksen mukaan teattereissa ei saa enää nauttia omia karkkeja, juomia ja muita eväitä, vaan ne täytyy hankkia yhtiön omista myymälöistä. Sosiaalisessa mediassa keskustelua synnyttänyttä päätöstä perustellaan Finnkinon tulonmenetyksillä korona-aikaan. Ohjeistuksen on kuitenkin tarkoitus jäädä voimaan myös pandemian jälkeen.

Finnkinon kaupallisen johtajan Hannele Wolf-Mannila kertoo Helsingin Sanomille käytännön olevan sama kuin monissa konserteissa sekä urheilutapahtumissa. Sitä tullaan valvomaan silmämääräisesti. Hänen mukaansa omat evät voi ottaa mukaan, mikäli siihen on terveydellisiä syitä.