Sofi Oksasen hittikirjasta tehdään televisiosarja

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kirjailija Sofi Oksanen on niittänyt mainetta niin Suomessa kuin maailmallakin. Nyt kirjailijan Stalinin lehmät -esikoisromaanin pohjalta ollaan työstämässä televisiosarjaa.

Tuotantoyhtiö Tuffi Filmsin Stalinin lehmät -sarjan käsikisjoittavat teatteriohjaaja Aino Kivi ja virolainen näytelmäkirjailija Andra Teede. Kirjan pohjalta työstettävää tv-sarjaa kaavaillaan kuusiosaiseksi.

Stalinin lehmät kertoo syömishäiriöstä kärsivästä virolaistaustaisesta Annasta ja hänen sopeutumisvaikeuksista Suomessa. Kirjan sovitus tulee olemaan ensimmäinen Sofi Oksasen romaaniin perustuva tv-sarja. Hänen romaaneistaan Puhdistus ja Baby Jane on tehty elokuvaversiot, ja suunnitteilla on myös Kun kyyhkyset katosivat -kirjaan perustuva elokuva.