Hyvinkääläislapsi perusti löytämälleen lokinpoikaselle TikTok-tilin: ”Tarkistathan lapsesi vaatekaapin”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hyvinkäällä asuvia vanhempia on kehotettu tarkistamaan, ettei heidän lapsi piilottele kotonaan linnunpoikasta. Sosiaalisessa mediassa viraalina levinneen julkaisun mukaan luonnosta löydetylle pienelle lokille on perustettu TikTok-tili, jonka omistajaa yritetään nyt kuumeisesti paikantaa.

Pääkaupunkiseudun eläinsuojeluyhdistys Pk-Esyn Heidi Simonen kertoo julkaisussaan tuntemattoman lapsen ottaneen lokinpoikasen todennäköisesti sen emolta ja yrittävän kasvattaa Alvariksi ristimänsä linnun itse. Lokki ei kuitenkaan todennäköisesti selviä hengissä, sillä sen ruoka on väärää ja kotona kasvattaminen on linnun kehitykselle muutenkin haitallista. Lapsen huostasta löytyvästä linnusta tulee ilmoittaa eläinsuojeluyhdistykselle.

– Tarkistathan lapsesi vaatekaapin ja TikTokin, onko Alvari sinun lapsesi kaapissa? Tietääkö sinun lapsesi kenellä pikkuinen lokinpoikanen on? Ilmoitathan minulle välittömästi, jos poikanen löytyy kotoanne, niin saadaan se asianmukaiseen hoitoon, Heidi Simonen kirjoittaa.

Pk-Esyn puheenjohtaja Nella Muurinen kertoo asiasta uutisoineille Helsingin Sanomille tapauksen taustalla olevan isompi, huolestuttava trendi. TikTokiin on ilmestynyt lukuisia tilejä, joissa tykkäyksiä ja seuraajia yritetään saada keräämällä luonnosta muun muassa varisten ja tiasten poikasia ja yrittämällä kasvattaa niitä. Terveiden poikasten kaappaaminen niiden emojen turvasta on kuitenkin rikos.