Jaatko Netflix-tilisi muiden kanssa? Pian sille saattaa tulla loppu

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Moni tulee katsoneeksi Netflixiä jaetulla tilillä ystävien tai perheenjäsenten kanssa, säästäen tällä tavoin suoratoistopalvelun kuukausimaksuissa. Pian Netflix-tilin ja salasanan jakaminen saattaa kuitenkin vaikeutua merkittävästi. Siihen on alettu jo puuttumaan joidenkin käyttäjien kohdalla.

Yhtä Netflix-tiliä on tähän saakka voinut katsoa samanaikaisesti useammalla laitteella, vaikka ne eivät sijaitsisi saman katon alla. Viime aikoina osa jaettuja tilejä käyttävistä on saanut kuitenkin ruudulle varoitusviestin. Siinä heitä kehotetaan hankkimaan oma tili, mikäli he eivät asu samassa taloudessa sen omistajan kanssa.

Varoitustekstin saaville on toistaiseksi tarjottu mahdollisuus vahvistaa katseluoikeutensa heti tekstiviestinä tai sähköpostina lähetettävällä koodilla tai tehdä se myöhemmin. Netflixin käyttöehtojen mukaan samaa tiliä käyttävien tulee asua saman katon alla, mutta tähän asti asiaa ei ole käytännössä valvottu mitenkään. The Guardian -lehden mukaan yhtiön toinen perustaja, Reed Hastings, on jopa aikaisemmin kuvaillut salasanojen jakamista välttämättömäksi pahaksi ja kertonut, ettei siihen ole tarkoitusta puuttua.