E-urheilun 21-vuotias supertähti Anthan ”Ana” Pham lopettaa – tienasi jättiomaisuuden

Digi Pelit · Tim Isokivi

Australialainen Anathan ”Ana” Pham on Dota 2 -peliin erikoistunut tunnettu e-urheilija. Nyt tähti on ilmoittanut lopettavansa Dota 2 -ammattiuransa vasta 21-vuotiaana. Asiasta tiedotti e-urheiluorganisaatio OG Esports.

Anathan Pham on tunnettu yhtenä maailman menestyneimmistä e-urheilijoista. Hän oli muun muassa mukana voittamassa Dota 2 -turnauksen, The Internationalin kahdesti edustamansa OG:n kanssa vuosina 2018 ja 2019.

Pham ehti uransa aikana tienaamaan miljoonien dollareiden omaisuuden e-urheilulla. Australialaistähti keskeytti ammattilaisuransa jo aikaisemmin kahdesti, mutta tuoreen lopettamispäätöksen uskotaan olevan pysyvä. OG Esportsin tiedotteessa Pham kertoo Dotan olleen jo kauan aikaa tärkein osa hänen elämässään, mutta nyt on tullut aika suunnata kohti uusia haasteita ja kokemuksia.