Tullivirkailijat pysäyttivät salakuljettajien matkalaukun – pelastivat 175 uhanalaista jättiläiskilpikonnan poikasta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Harvinaisia eläinlajeja salakuljetetaan usein niille haitallisilla tavoilla ja suoranaisesti vaarallisilla tavoilla. Nyt ecuadorilaiset tullivirkailijat ovat tehneet odottamattoman löydön maahan saapuneesta matkalaukusta. Se sisälsi lähes 200 uhanalaista kilpikonnaa.

Baltrassa sijaitsevalle lentoasemalle saapui taannoin Galapagos-saarilta epäilyttävä matkalaukku, jonka oli merkattu sisältävän matkamuistoja. Tullivirkailijoiden avatessa laukun sen sisältä paljastui yhteensä 185 galapagoksenjättiläiskilpikonnan poikasta. Salakuljettajat olivat käärineet kilpikonnat muovikelmuun ilmeisesti estääkseen niitä liikkumasta.

Alle kolmen kuukauden ikäisistä kilpikonnista 10 oli ehtinyt kuolla matkan aikana. Galapagoksenjättikilpikonnia saatetaan myydä pimeillä markkinoilla yli 5 000 dollarin, eli noin 4 200 euron kappalehintaan. Tapaukseen liittyen ei BBC:n mukaan ole tehty toistaiseksi pidätyksiä, mutta viranomaiset ovat kuulustelleet matkalaukun tarkastaneita kuljetusyrityksen työntekijöitä.