Fanien huikea taidonnäyte Venäjällä – The Mandalorianin aluksesta tehtiin tarkka jäljennös

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Joukko venäläisiä Star Wars -faneja on rakentanut tarkan, isokokoisen jäljennöksen Disney+ -palvelun suositun The Mandalorian -sarjan avaruusaluksesta. Huikea fanikulttuurin taidonnäyte on asetettu näytille maailman kylmimpiin kuuluvaan kaupunkiin.

The Mandalorian -sarjan päähenkilön Razor Crest -aluksen tarkka jäljennös on 14 metriä pitkä ja se painaa yli tonnin. Cosplay-harrastaja Ayaal Fyodorov kertoo Moscow Times -lehdelle projektin maksaneen yhteensä 750 000 ruplaa, eli noin 8 600 euroa. Projektia varten vuokrattiin kokonainen yksityinen lentokonehalli.

Alusta yli vuoden ajan rakentaneet Star Wars -fanit saivat rahoitusta projektilleen Instagram-seuraajiensa avulla. Lisäksi Fyodorov käytti siihen rahaa omista säästöistään ja myi jopa autonsa rahoittaakseen rakennustöitä. Valmis alus on asetettu esille Siperian Jakutskissa sijaitsevaan puistoon.