Nyt on matelijalla ikää! 37-vuotias anakonda nimettiin maailman vanhimmaksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Anakondat kasvavat useiden metrien pituisiksi, mutta ainakin yksi lajin edustajista on saavuttanut myös kunnioitettavan iän. Annie-niminen anakonda on nimetty maailman vanhimmaksi vankeudessa eläväksi käärmeeksi.

Etelä-Afrikkalaisessa eläintarhassa nykyään elävällä Anniella on pituutta neljä metriä ja painoa yli 40 kiloa. Käärmeen vuodesta 1989 vuoteen 2004 omistanut Paul Swires kertoo alkaneensa epäilemään käärmeen olevan vanhin laatuaan, ja lopulta hän päätyi todistamaan valvavin määrin todistusaineistoa asiasta Guinnessin ennätystenkirjalle. Guinnessilla ei ollut kategoriaa vanhimmalle vankeudessa elävälle käärmeelle, ja niinpä sellainen luotiin Annieta varten.

Annien vuonna 1989 keräilijältä saanut Swires kertoi News24-sivustolle luopuneensa anakondasta, sillä hän totesi olevan kaikkien kannalta parempi jos kuka tahansa pääsisi katsomaan matelijaa. Mies kertoo kuitenkin käyneensä katsomassa Annieta viimeksi vuonna 2017 ja aikoo tehdä niin uudelleen vuonna 2023 käärmeen viettäessä 40. syntymäpäiväänsä.