Ravintolarajoitukset kevenemässä – muutokset voimaan jo juhannuksena

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ravintoloiden toimintaan liittyviä rajoituksia on kritisoitu koko koronakriisin ajan täysin ylimitoitetuiksi. Nyt osassa maata rajoituksia ollaan keventämässä. Alustavien tietojen mukaan ravitsemusliikkeiden ja yleisötilaisuuksien rajoitusten kevennysten on tarkoitus astua voimaan vielä ennen juhannusta, eli torstaina 24. kesäkuuta.

Ministerirymä esittää, että perustasolla olevilla alueilla poistettaisiin asiakasmäärän sekä anniskelu- ja aukioloaikojen rajoituksen. Voimassa olisivat käytännössä ainoastaan yleiset hygieniaan ja turvavälien pitämiseen liittyvät velvoitteet ja se, että kaikilla asiakkailla on oltava istumapaikka sisätiloissa.

Ravintoloiden aukiolo- ja anniskeluaikaa laajennettaisiin nykyisestä myös kiihtymisvaiheen alueilla. Anniskelu sallittaisiin 07-00 -välisenä aikana, ja ravintolat saisivat olla auki 05-01. Ulkona tapahtuvassa ravintolatoiminnassa asiakkailla ei tarvitsisi olla pöytä- ja istumapaikkaa.

Ministeriryhmä on esittänyt myös leviämisvaiheen sisätiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien rajoitusten leiventämistä. Jos tapahtuman osallistujille on osoitettavissa henkilökohtainen istuma- tai seisomapaikka, olisi osallistujamäärä enintään 50 prosenttia tilan enimmäismäärästä. Mikäli istuma- tai seisomapaikkaa ei ole osoitettavissa, olisi tilaisuuden osallistujien maksimimäärä 10 henkilöä.