Vaalimaalla jo 34 koronatapausta – jalkapalloturistien tulee käydä koronatestissä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Merkittävä joukko suomalaisia matkusti tällä viikolla Pietariin seuraamaan Suomen ja Belgian välistä jalkapallon EM-ottelua. Nyt Vaalimaan rajalla on havaittu kymmeniä koronatapauksia, vaikka kaikkia matkustajia ei edes testattu Venäjän rajalla.

Nyt Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS pyytää kaikkia Venäjällä käyneitä koronatestiin kolmen vuorokauden sisällä rajan ylittämisestä. Koronatestin tuloksen saamiseen saakka esimerkiksi juuri futisturistien tulee välttää kontakteja toisiin ihmisiin.

Mitä pidempään koronatestin kanssa odottaa ja mitä suuremman ihmismäärän kanssa henkilö on tekemisissä, sitä suurempi on vaara levittää koronavirusta edelleen Suomessa. Jalkapallon EM-kisakaupungissa Pietarissa koronaviruksen ilmaantuvuus on yli kymmenkertainen Suomeen verrattuna.

Suomen mahdollisuudet päästä sittenkin jatkoon jalkapallon EM-kisoissa paranivat tänään merkittävästi, kun Espanja voitti Slovakian ja Ruotsi voitti Puolan. Suomi hävisi oman ratkaisevan ottelunsa Belgialle, mutta toiveet jatkopaikasta elävät vielä.