Avatar ohitti Avengers: Endgamen – on jälleen kaikkien aikojen eniten tuottanut elokuva

Elokuvat Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Disneyn ja Marvelin Avengers: Endgame nousi vain 90 päivää julkaisunsa jälkeen kaikkien aikojen eniten rahaa tuottaneeksi elokuvaksi. Nyt tittelin on kuitenkin kaapannut takaisin James Cameronin Avatar, joka oli eniten tuottanut elokuva ennen Avengersia.

Avatarin yllättävä uusi menestys johtuu elokuvan uudelleenjulkaisusta Kiinassa. Uusintaensi-iltaviikonloppuna elokuva tuotti maassa Variety-lehdenmukaan yhteensä 3,5 miljoonaa dollaria. Sen myötä Avatar on tuottanut maailmanlaajuisesti 2,802 miljardia dollaria.

Kilpailu eniten maailmanlaajuisesti rahaa tuottaneiden elokuvien kesken on ollut tiukka. Avengers: Endgame nimittäin pitelee parhaillaan toista sijaa 2,79 miljardilla dollarilla. James Cameronin ohjaaman Avatar 2 -elokuvan on määrä saada ensi-iltansa 16. joulukuuta 2022.