Joogan yllättävät hyödyt – parantaa sydämen terveyttä ja vaikuttaa myös muistiin

Fitness Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tutkimusten myötä on huomattu, että jooga on yksi parhaista kuntoilumuodoista mielenterveyden kannalta. Jooga on ollut erityisen suosittua viime vuosien aikana nuorten aikuisten parissa kuntoilijoiden hakiessa vastapainoa stressaavalle arjelle.

Joogan hyödyt ovat hyvin moniulotteiset. Healthista-sivuston mukaan jooga parantaa muun muassa sydämen terveyttä. Usein lenkkeilyä ja aerobista liikuntaa pidetään avaimena sydän- ja verisuonitautien ehkäisyssä, mutta stressi on yksi suurimmista tekijöistä, joka sydänsairauksiin on huomattu vaikuttavan. Jooga laskee tehokkaasti stressihormoneja kehosta, minkä vuoksi se auttaa myös sydäntä pysymään terveempänä.

Joogan on huomattu parantavan myös ihmisten muistia. Tutkimuksessa 25 aikuista yli 55-vuotiasta henkilöä osallistuivat 12 viikkoa kestävään kokeiluun, jossa testattiin miten jooga ja meditointi vaikuttivat heidän muistiinsa. Kävi ilmi, että koejaksoon osallistuneiden henkilöiden muisti parani sekä kuvamuistin että avaruudellisen muistin osalta.