Pietarin jalkapalloturisteista koronariski – viranomaisilta vakava viesti läheisille

Viihdeuutiset · Stara.fi

Jalkapallon EM-kilpailuja Pietarissa seuraamassa olleita suomalaisia kehitetään välttämään kontakteja muihin ihmisiin ja menemään pikaisesti koronatesteihin. Heidän tulee pysytellä omaehtoisessa karanteenissa kunnes ovat saaneet negatiivisen koronatestin.

THL korostaa, että testeihin tulee hakeutua jo heti juhannuksen aikana, eikä odottaa ensi viikkoon. Pietarissa matkailleilla todettujen koronavirustapausten määrä kasvaa parhaillaan nopeasti. THL arvioi, että koronavirus on levinnyt kisaturistien linja-autoissa.

– Tartuntoja on todettu matkustajilla sen verran runsaasti, että missä tahansa linja-autossa tai minibussissa on voinut matkan aikana altistua. Kaikkien bussilla Pietarista palanneiden tulee välttää kontakteja perheen ulkopuolisiin henkilöihin ja hakeutua koronatestiin 72 tunnin kuluttua maahan saapumisesta, THL ohjeistaa.

Viranomaisten mukaan myös kisaturistien kanssa kontaktissa olleiden tulee nyt hakeutua testeihin jo pienistäkin oireista.

– Myös niiden henkilöiden, jotka ovat tai ovat olleet kontaktissa Pietarista Suomeen busseilla matkustaneiden matkailijoiden kanssa, tulee hakeutua koronavirustestiin matalalla kynnyksellä, ja aina jos oireita ilmenee. Testiin voi hakeutua omalla koti- tai oleskelupaikkakunnalla. Koronavirustestit ovat testattavalle maksuttomia.