Nyt on yöperhosella kokoa – siipien kärkiväli yli 20 senttiä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Australiasta kantautuu usein uutisia paikallisista, erikoisistakin eläinlajeista. Nyt hämmästystä on herättänyt ihmisille harmiton, mutta valtavan kokonsa ansiosta sitäkin hurjempi perhonen.

Pam Taylor oli kävelyllä Brisbanessa sijaitsevassa metsässä, kun hänen huomionsa kiinnitty kookkaaseen yöperhoseen. Facebookissa jaetut kuvat osoittavat sen olevan kooltaan samaa luokkaa, kuin aikuisen ihmisen kämmen. Yöperhonen tunnistettiin jättiläismäistä puuyöperhosta tarkoittavan giant wood moth, eli endoxyla cineraus -lajin edustajaksi.

Endoxyla cinerausin kuvaillaan olevan melko yleinen Australian rannikkoseudulla. Niiden siipien kärkiväli voi olla jopa 25 senttiä. Noin 30 gramman painoinen endoxyla cineraus on myös maailman painavain yöperhoslaji.

Facebook