Himos Juhannuksessa korona-altistuminen – vakava viesti viranomaisilta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa on todettu EM-jalkapalloa Pietarissa seuraamassa olleiden kisaturistien jäljiltä jo yli 300 uutta koronatapausta, joista valtaosa on ollut niin sanottua Intian varianttia. Tämä koronaviruksen delta-variantti leviää merkittävästi aikaisempia herkemmin.

Iltalehti kertoi jo muutama päivä sitten miten suomalainen nuori mies vaaransi sivullisten hengen ja terveyden suuntaamalla Pietarin matkan jälkeen ilman karanteenia festareille. Tänään THL ja Tampereen yliopistollinen sairaala TAYS vahvistivat, että Himos Juhannuksessa on tapahtunut altistuminen.

Himos Festivalin altistumiset ovat tapahtuneet ainakin päälavan katsomossa ja Nuppulanrannan mökkialueella perjantain ja sunnuntain välisenä aikana. Koska kyseessä voi olla delta-variantti, tulee festivaaleilla mukana olleiden tarkkailla mahdollisia oireita erityisen tarkasti. Koronatestiin tulee hakeutua pienistäkin oireista.