Kaksi suomalaista kieltäytyi koronatestistä Helsinki-Vantaalla – saivat sakot

Matkailu Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Itä-Uudenmaan poliisi on määrännyt sakot kahdelle suomalaiselle Helsink-Vanaan lentokentällä. Sakot määrättiin noin 30-vuotiaille matkustajille heidän kieltäydyttyä koronatestistä.

Matkustajat olivat saapuneet Suomeen Ukrainan Kiovasta. Vantaan kaupunki oli määrännyt kaikki Kiovan lennon matkustajat testattaviksi lentoasemalla. Kahdelle testistä kieltäytyneelle matkustajalle kirjoitettiin 16 päiväsakkoa terveydensuojelurikkomuksesta.

– Vantaan kaupunki on määritellyt tietyt lennot, joista testataan kaikki tulijat. Tämä oli yksi sellainen lento. Poliisipartion tehtävä oli tässä tapauksessa sakottaa, koska henkilöt kieltäytyivät pakollisesta testistä, joka heille oli määrätty, komisario Jarmi Ojala kertoo.

Suomalaismatkustajia ei voitu määrätä karanteeniin, koska heille ei suoritettu testiä. Päätöksen mahdollisesta karanteenista tekisi Vantaan tartuntatautilääkäri positiivisen testituloksen perusteella. Poliisilla ei ole tiedossa, minne testistä kieltäytyneet matkustajat suuntasivat lentoasemalta.